SlåLarm visselblåsarfuntion 

Från och med den 17 december 2023 gäller kravet på en intern visselblåsarkanal även för privata arbetsgivare med minst 50 anställda. Vi på Ledargruppen erbjuder en enkel, smidig och prisvärd visselblåsarfunktion.

 • SlåLarm kombinerar anmälningsprocessen med en utredningsfunktion.
 • Anmälan till SlåLarm sker genom ett system via webformulär, mail, telefon eller post.
 • Två oberoende handläggare hanterar alla anmäl- ningar, detta för att garantera anonymitet.
 • Tillsammans med er tar vi i startprojektet fram en fungerande rutin för rapportering och utredning.

Läs mer om vår tjänst för visselblåsning: www.slalarm.se

Nytt för i år är även att Arbetsmiljöverket blir tillsynsmyndighet för att se till att arbetsgivare lever upp till lagkraven om att inrätta interna visselblåsarfunktioner. 

Stenungsundshem 

Stenungsundshem AB i har valt vårt HELP24-abonnemang med Personalhandbok för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Stenungsundshem äger och förvaltar bostäder och lokaler i Stenungsund och är kommunens största fastighetsägare med ca. 2100 lägenheter där närmare 4 000 hyresgäster bor.

För att ytterligare höja kompetensen har man även valt till vår tjänst Utbildningsavdelningen. Välkommen till HELP24-familjen!

Asteri Facility Solutions 

Asteri Facility Solutions AB i har valt vårt Krisjouren-abonnemang som ger tillgång till krisstöd och krishantering 24/7  Asteri her ett brett register inom lokalvård, arbetsplatsservice, htoellservice, samt webbshop att erbjuda. Bolaget har sitt säte i Stockholm men verkar över stora delar av Sverige.

Prima golv och kakel 

Plattsättningsföretaget Prima golv och kakel i Linköping Har uppgraderat till HELP24-abonnemang för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Välkommen till HELP24-familjen!

APS drift och underhåll 

Vi är glada och stolta över att APS drift och underhåll utökar sitt samarbete med oss. Tjänsten heter SlåLarm och är vårt eminenta visselblåsarsystem. Välkomna, APS!

Ledargruppen Väst & Öst 

Vi välkomnar två nya medarbetare till oss på Ledargruppen. Mattias Lenti som kommer att förstärka vårt Linköpingskontor som konsult och Pernilla Manzoor som blir ett välkommet tillskott som utbildare på Göteborgskontoret.

Så här beskriverde sig själva med några korta rader:
Pernilla Manzoor: "Jag har genom mina 22 år i järnvägsbranschen "uppfostrats" till att alltid sätta säkerheten främst. Min huvudsakliga sysselsättning har varit att utbilda främst tågåkande personal i bland annat HLR/Brand, Hot och våld, elsäkerhet och trafiksäkerhet. Jag har också författat företagsbestämmelser och utvecklat utbildningsmaterial m.m. Jag är utbildad coach och har även studerat projektledning. På fritiden är jag mycket i naturen eller hänger med mina två tonårsbarn på olika musikal- eller körevent eller fikar."

Mattias Lenti: "De senaste 11 åren har jag arbetat som kompetensutvecklare på statlig myndighet med ansvar för säkerhetsutbildningar, samt utbildningar inom handledning, projektledning, informationssäkerhet och teknik. Under många år ingick jag i krisledningsorganisationer med strategiska och operativa krishanteringsinsatser samt utbildare i civilförsvar, beredskap- och totalförsvarsfrågor. Jag är en statsvetare med stort intresse för säkerhetspolitik, samhällets robusthet och krishantering."

Svenska Ledargruppen AB 

Svenska Ledargruppen startade 2005 och Jonas Lundberg har verkat som VD sen starten och nu är det dags att lämna över rodret för fortsatt utveckling i samma anda. Johan Lenjesson och Daniel Holmbom har verkat i bolaget sen 2010-11 och tar nu över rodret, Johan som VD och Daniel som vVD.

Johan - ”Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften att fortsätta förvalta och utveckla Svenska Ledargruppen med våra gemensamma värderingar som grund. Det är dessa värderingar som fick mig att börja på Ledargruppen och det är dessa som hållit mig kvar: Föredömligt, enkelt, roligt och långsiktigt!

Vi ska fortsätta leverera kompetens och system inom våra huvudområden Arbetsmiljö, Säkerhet och krisberedskap. Vi ska, även fast vi växer, finnas där för våra kunder före, under och efter en händelse! Lika viktigt för den lilla liksom den stora kunden!”

Skiftet skedde 1 maj och är en naturlig utveckling för bolaget som löpande uppdaterat organisationen för en fortsatta utvecklingen och tillväxt.

Svenska Ledargruppen startades 2005 av Jonas Lundberg och Maria Cederholm Lundberg som fortfarande är verksamma som huvudägare i bolaget. Jonas och Maria är kvar i bolaget och kommer fortsätta med stöd för organisationen med kund- och tjänsteutveckling.

HELP24 

Nu lanserar vi digitala skyddsronder och digital tillbudsrapportering i HELP24.

Digital tillbudshantering

 • Rapportera enkelt och smidigt via dator, platta eller mobil
 • Lägg upp olika mottagare för olika organisationsdelar. Rätt mottagare får rätt rapport!
 • Rapporterade tillbud loggas i HELP24
 • Funktionen är behörighetsstyrd

Digital skyddsrond

 • Skapa mallar för olika typer av skyddsronder
 • Genomför ronden via dator, platta eller mobil
 • Klara ronder loggas i HELP24
 • Redigera och åtgärda direkt i systemet

Är du redan HELP24-kund? Hör av dig till din kundansvarige eller maila oss så hjälper vi dig igång.

CGit 

IT-företaget CGit har valt vårt HELP24-abonnemang för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Bolaget levererar produkter, lösningar och expertkunskap inom bland annat följande affärsområden; AI-lösningar och tjänster, Enterprise IT-infrastruktur, IT-drift och hosting, IT- produkter/lösningar. Vi välkomnar CGit till HELP24-familjen!

Takmästarn i Linköping 

Takmästarn i Linköping i har valt vårt HELP24-abonnemang för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Bolaget utför både renoveringsarbeten och nyproduktion med papptak, takduk takisolering samt tegeltak. Vi välkomnar Takmästarn till HELP24-familjen!

Ledargruppen 

Vi välkomnar Vendela Danninger till Ledargruppen! Hon kommer att förstärka staben på Göteborgskontoret. Så här beskriver Vendela sig själv med några korta rader:” Jag har min bakgrund inom IT-branschen och Yrkeshögskolan. Både genom att själv ha studerat IT på en Yrkeshögskola till att sen bli utbildningsledare för olika IT-utbildningar. Jag har även haft en sväng inom marknadsföring och projektledning. Jag ser nu fram emot att ge mig in i en ny bransch med vissa bekanta inslag och att fortsätta utvecklas inom det administrativa.”

Vellingebostäder 

Vellingebostäder har valt vårt HELP24-abonnemang med Personalhandbok för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Bolaget är Vellinge kommuns största fastighetsägare, med det största urvalet av bostäder och totalt cirka 1000 hyreslägenheter fördelade i Skanör, Falsterbo, Höllviken, Vellinge, Västra Ingelstad och Östra Grevie. Vi välkomnar Vellingebostäder till HELP24-familjen!

Staffanstorp Centrum 

Staffanstorp Centrum har valt att komplettera sitt befintliga HELP24-abonnemnag med Utbildningsavdelningen. Ett abonnemang som hjälper att se till att organisationen är utbildad för att leva upp till Arbetsmiljölagstiftningens miniminivå.

Lysekilsbostäder 

Lysekilsbostäder har valt att komplettera sitt befintliga HELP24-abonnemnag med tillhörande Personalhandbok.

Göteborgs Domkyrkopastorat 

Vi välkomnar Svenska Kyrkan, Göteborgs Domkyrkopastorat till vårt Krisjouren-abonnemang som ger tillgång till krisstöd och krishantering 24/7.

Myra Assistans 

Myra assistans har valt vårt HELP24-abonnemang med Personalhandbok för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Bolaget anordnar personlig assistans för både barn och vuxna över hela landet. Vi välkomnar Myra assistans till HELP24-familjen!

ElinZity 

ElinZity har valt vårt HELP24-abonnemang med Personalhandbok för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Bolaget ett heltäckande Installationsföretag och samtidigt en samarbetspartner för inhyrning av personal. Vi välkomnar ElinZity till HELP24-familjen!

Båstadhem 

Båstadhem har valt att komplettera sitt befintliga HELP24-abonnemnag med tillhörande Personalhandbok.

Klövern AB 

Klövern har valt vårt HELP24-abonnemang för att ta hjälp med sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Bolaget är ett nystartat kommersiellt bostadsbolag med byggrätter för 24 000 bostäder främst i Stockholmsområdet, 3 förvaltningsfastigheter med hyresrätter samt 28 projektfastigheter med kommersiella lokaler. Vi välkomnar Klövern till HELP24-familjen!