Lediga jobb på Svenska Ledargruppen 

Svenska Ledargruppen är ett konsultföretag som stödjer organisationer inom områdena Arbetsmiljö - Säkerhet - Krisberedskap. Vår affärsidé är att hjälpa organisationer att utveckla en trygg miljö. Vi förebygger problem, stödjer i ett akut skede och minskar konsekvenserna efter en händelse. Via våra abonnemang och tjänster säkerställer vi att organisationen lever upp till miniminivå enligt Arbetsmiljölagen och Lagen om skydd mot olyckor m.m. Via vår egen krisledningscentral levererar även psykosocialt stöd samt resurser vid akuta situationer och dess efterförlopp, dygnet runt. 

I dagsläget har vi drygt 400 anslutna organisationer med drygt 40 000 användare. Våra kunder finns både inom offentlig och privat sektor.

Vi söker:

 • Seniorkonsulter till Region Syd och Region Öst
 • Utbildare och konsulter till Region Syd 

Om oss 
Svenska Ledargruppen grundades 2005, vi är idag 22 medarbetare och verkar över hela Sverige med huvudkontor i Göteborg och regionkontor i Malmö, Linköping och Stockholm.

Mer information om oss och exempel på våra olika koncept återfinns under våra webbsidor 
www.ledargruppen.sewww.utbildning.ledargruppen.sewww.baskontroll.sewww.slalarm.se.

 

Seniorkonsulter till Region Syd och Region Öst 

Till regionerna Syd och Öst söker vi seniorkonsulter som vill fortsätta utveckla regionerna och stötta våra befintliga kunder.

Arbetsuppgifterna omfattar:
Konsulttjänster med att inventera, utveckla och förenkla våra kunders arbetsmiljö-, säkerhets- och krisberedskapsarbete. En stor del av tjänsten omfattar att leda utbildningar och övningar inom dessa områden. I arbetet ingår beredskaps- och jourtjänst för Krisjouren/HELP24. Det förekommer även att man som konsult kliver in som resurs i våra kunders befintliga organisationer under en begränsad tid. 
Vi befinner oss i ett utvecklingsskede och i arbetsuppgiften ingår även att tillsammans med respektive regionansvarig hitta nya forum och kanaler för vår fortsatta expansion och utveckling.

Krav:
Du ska ha lång erfarenhet av:

 • Samhällets säkerhets- och/eller krisberedskapsarbete.
 • Arbete som ledare och projektledare.
 • Utbildnings- och övningsverksamhet.

Samt:

 • Lämplig eftergymnasial utbildning.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Mycket god förståelse inom IT och de vanligast förekommande Microsoftprogrammen.
 • B-körkort.

Erfarenhet av krishantering och psykosocialt stöd är en merit.

Som person är du är social, engagerande och har stort kundfokus. Du är bra på att se helheter samt kan förenkla och beskriva komplexa frågeställningar. Du är lösningsorienterad, flexibel och vill ingå i en dynamisk konsultorganisation. 

Om tjänsten
Utgångspunkt är Malmö i region Syd eller Linköping i region Öst. Mycket av arbetet sker ute hos kund, ibland även utanför regionen, därför är resor i tjänsten vanligt förekommande. Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar provanställning. Start snarast enligt överenskommelse. 

Frågor besvaras av:

 • VD, Jonas Lundberg 031-760 87 91 e-post
 • Patrik Svedenskiöld, Regionansvarig Syd 040-631 14 00 e-post
 • Thomas Hensler Regionansvarig Öst 013-465 90 40 e-post

Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt.
Ansökan med CV och personligt brev med löneanspråk skickas till VD Jonas Lundberg e-post

Utbildare och konsulter till Region Syd 

Vi ser idag ett behov av förstärkning inom arbetsmiljö och säkerhet och söker därför utbildare och konsulter som vill utvecklas inom dessa områden.

Arbetsuppgifterna som utbildare och konsult omfattar:
En stor del av tjänsten omfattar att leda utbildningar och övningar inom arbetsmiljö, säkerhet och krisberedskap. Konsultrollen innebär att inventera, utveckla och förenkla våra kunders arbetsmiljö-, säkerhets- och krisberedskapsarbete. I arbetet ingår beredskaps- och jourtjänst för Krisjouren/HELP24.

Krav:
Du ska ha erfarenhet av:

 • Arbetsmiljö och säkerhet med fokus på bygg, anläggning, fastighetsägaransvar och byggarbetsmiljösamordning (BAS P/U) eller bred erfarenhet från Räddningstjänsten i olika roller.
 • Arbete som ledare och projektledare.
 • Utbildnings- och övningsverksamhet. 
 • Lämplig eftergymnasial utbildning.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Mycket god förståelse inom IT och de vanligast förekommande Microsoftprogrammen.
 • B-körkort.

Erfarenhet av krishantering, psykosocialt stöd, HMS/KMA-system är meriterande.

Som person är du är social, engagerande och har stort kundfokus. Du är bra på att se helheter samt kan förenkla och beskriva komplexa frågeställningar. Du är prestigelös, lösningsorienterad, flexibel och vill ingå i en dynamisk och platt konsultorganisation där du gärna kavlar upp ärmarna och hugger i där det behövs.

Om tjänsten
Utgångspunkt är region Syd och mycket av arbetet sker ute hos kund eller i vår utbildningslokal i Malmö. Ibland sker även leverans utanför regionen, därför är resor i tjänsten förekommande. Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar provanställning. Start snarast enligt överenskommelse. 

Eventuella frågor besvaras av:
VD, Jonas Lundberg 031-760 87 91 e-post
Patrik Svedenskiöld, Regionansvarig Syd 040-631 14 00 e-post

Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt.
Ansökan med CV och personligt brev med löneanspråk skickas till VD Jonas Lundberg e-post

Formulär för spontanansökan till Svenska Ledargruppen 

Vi vill hitta framtidens medarbetare, kanske är det just du? Skicka in en spontanansökan till oss. Passar din profil in på någon av våra tjänster, så hör vi av oss. Välkommen med din ansökan!

Spontanansökan