East Sweden Business School 

Svenska Ledargruppen har uppdraget att i början på alla ESBS utbildningar genomföra utbildningar inom arbetsmiljö och säkerhet för att förbereda eleverna för praktikperioder och kommande yrkesliv. Vi tackar för förtroendet och gratulerar alla elever till examen efter genomförd YH-utbildning!

Eslövs Bostads AB 

Vi är glada och stolta över att Eslövs Bostads AB, EBO, utökar sitt samarbete med oss. Tjänsten heter SlåLarm och är vårt eminenta visselblåsarsystem. Välkomna, Ebo!

Alingsås kommun 

Svenska Ledargruppen stödjer Alingsås kommun med rollen som stabschef på vård och omsorgsförvaltningen. Detta för att leda förvaltningens arbete med hanteringen av Covid-19.

KKB Fastigheter AB 

KKB är den ledande bostadsförmedlaren i Kävlinge i Skåne. De har valt att i sitt arbetsmiljöarbete ta hjälp av Svenska Ledargruppen. Välkomna till HELP24-familjen, säger vi!

Swedemount/Sportshopen 

Att bestiga Mount Everest är ingen lek, miljön ställer oerhört höga krav på både människorna och utrustning. Swedemount designar och säljer klädesplagg som klarar tuffa förutsättningar. Swedemount/Sportshopen har tagit hjälp av Svenska Ledargruppen för att strukturera sitt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Genom vårt HELP24-avtal får de:

 • Ett företagsanpassat ledningssystemför sitt systematiska arbetsmiljö- och brandskyddsarbete (utifrån sina risker) med policys, rutiner, handlingsplaner, checklistor mm.
 • Tillgång till psykosocialt stöd i akuta lägen dygnet runt till sina medarbetare, bollplank till chefer.
 • Möjlighet till kristeam på plats.
 • Stöd och vägledning i arbetsmiljö och brandskyddsarbetet via våra experter
 • Lagbevakning och uppdatering av ledningssystemet.
 • Årlig uppföljning och stöd.

Ledargruppens plattform HELP24 kommer även fungera som företagets eget intranät där flera andra funktioner byggs in.

Säterbostäder AB 

Säterbostäder AB förvaltar lägenheter och lokaler i ett 30-tal bostadsområden runt om i Säters kommun. Deras fastigheter består av gamla kulturhus i trästaden Säter, såväl som moderna lägenheter i Säters nyare områden, men även lägenheter i kommunens övriga delar. Dessutom förvaltar de fyra servicehus och äldreboenden. Vi hälsar Säterbostäder välkomna till vårt HELP24-abonnemang.

Estate concierge 

Estate concierge hjälper fastighetsägare med förvaltning, utveckling men arbetar även till med strategi, fastighetsköp, konceptualisering samt uthyrning av lokaler och bostäder. Vi hälsar Estate concierge välkomna till vårt HELP24-abonnemang.

Conjet 

Conjet automatiserar betongborttagningsrobotar (ACR) med hydronedbrytningsteknologi. I mer än 35 år har man bidragit till utvecklingen av nedbrytning - en teknik med beprövad erfarenhet som den mest hållbara och effektiva metoden för avlägsnande av betong och ytbehandling. Säker för strukturen, operatören och för miljön. Vi hälsar Conjet välkomna till vårt HELP24-abonnemang där vi jobbar vidare med arbetsmiljö och säkerhet.

Samarbete mellan Janes och Svenska Ledargruppen 

I samarbete med det välrenommerade företaget Janes erbjuder Svenska Ledargruppen genom Risk Management Akademi (RMA) deras OSINT-utbildning. OSINT står för Open Source Intelligence och utbildningen ger dig rätt kompetens för att samla in och tolka data från internet. Du lär dig tolka vilken information är tillförlitlig och hur du registrerar resultaten korrekt.

Målgruppen är personer som arbetar med någon typ av säkerhet inom myndigheter, landsting, kommun, privata såväl som kommunala bolag. Kursen riktar sig till dig som behöver fördjupad kunskap i att samla in, bedöma och analysera omvärld, risker och hot.

Kort info

 • Lärarlett intro och avslut på svenska med lärare från RMA
 • Självstudiekurs via webb, 8 veckor, ca 20% studietakt
 • Hålls på engelska
 • Ger certifikat efter godkänd utbildning
 • Första kursstart: 15.00 12 april 2021
 • Kursavgift: 15 000:- exkl. moms. RMA-elever har 15% på avgiften

Vill du veta mer eller anmäla dig till kursen? E-posta eller ring 031-760 87 99

Produktblad

Janes webbsite

Svenska Ledargruppen 

SLAB har i veckan avslutat ett utredningsuppdrag åt en statlig myndighet. Utredningen har varit av sådan natur att det fallit under ramarna för säkerhetsskydd.

Ledargruppen har kompetens, rutiner och fysisk säkerhet på plats för att kunna genomföra uppdrag med höga krav på säkerhetsskydd. Personalen går regelbundet utbildning inom området, revisioner genomförs regelbundet.

Självklart kan vi även hjälpa er som organisation med både uppdrag som är säkerhetsklassade men vi kan självklart stötta er med ert interna säkerhetsskyddsarbete. Vi har flertalet konsulter med stor erfarenhet av säkerhetsskydd, de har under flera års tid arbetat med säkerhetsskydd både som konsulter men även i tidigare anställningar för statliga myndigheter, kommuner och även inom Försvarsmakten. Vi kan bistå med säkerhetsskyddsanalys, framtagning av riktlinjer och instruktioner, SUA samt genomföra utbildningar.

Sundsvalls kommun/Yrkeshögskolan Mitt 

Svenska Ledargruppen AB har haft det stora nöjet att för Sundsvalls kommun och Yrkeshögskolan Mitt genomföra tre kurser som kursansvariga lärare. Kurserna Riskhantering del 1 och 2 samt kursen krishantering, när nu examinationer är genomförda och kurserna är utvärderade känns allt toppenbra. Tack utbildningsanordnaren för väldigt bra samarbete och framföra allt tack alla studenter som i utvärderingen gav oss ett väldigt bra betyg.

Risk Management Akademin 

Svenska Ledargruppens Risk Management Akademi genomför nu utbildning för tre klasser, BOS 19, BOS 20 A samt B, dessa omfattar cirka 115 studenter. Just nu pågår kurserna informationssäkerhet samt Riskhantering och omställningen till elektronisk undervisning har visat sig fungera på ett mycket gott vis, dock saknar vi alla att kunna ses. Vi fram emot en vår och sommar där vi kommer fira vår BOS 19 klass som i Juni tar examen. Övriga klasser kommer kämpa på ett år till med utmanande kurser såsom Krishantering, Informationssäkerhet samt Skydd mot olyckor vidare skall även ett examensarbete inom valfritt ämne genomföras. Vi på RMA önskar samtliga studenter lycka till och passar på att offentligt uppskatta er ambition, er styrka samt vilja att dela med er av varandras kunskap. Tack!

Malmö universitet 

Ledargruppen har genomfört utbildningar i hot och våld med personal från Malmö Universitet, som bland annat jobbar i reception, servicetekniker och tentavakter. De kundanpassade utbildningarna genomfördes tre halvdagar med 10-15 deltagare per gång på distans.

Världscupen i Ulricehamn 

Kommande helg, 6-7 februari, är det dags för Världscupen i längdskidåkning i Ulricehamn. Ni vet väl att vi på Ledargruppen har ansvarat för säkerheten sedan start. Denna gång bli det lite annorlunda i och med Covid-19. Det som vanligtvis har varit en folkfest med många tusen åskådare blir denna gång rekommenderat soffmys i hemmet. Läs mer om vad Johan Lenjesson säger om det annorlunda säkerhetshetsarbetet här.

Kika gärna på arrangörens egna sändningar från Studio Lassalyckan som kör uppladdning och underhållning fram till sprintstarten på lördagen för maximal Ulricehamnskänsla. Och man kan fortfarande heja fram sina favoriter och stötta tävlingsarrangörerna genom att köpa jubel, bjällror och applåder som kommer att levereras live till åkarna i spåret. Kika mer om vad som händer på Världscupens hemsida.

                                                                Johan Lenjesson från Svenska Ledargruppen 

Ledargruppen 

14 januari höll Oskar Hesselgren, vår färskaste Heta Arbeten-instruktör, en öppen distansutbildning med tio deltagare. Brandskyddsföreningens kvalitetskontrollant gjorde en inspektion av kursen och var mycket nöjd med resultatet. Oskar gjorde en bra insats som instruktör, administrationen fungerade fint och tekniken felfritt.