Svenska Ledargruppen Göteborg 

Från första december förstärker Lotta Pers Eliasson Göteborgskontoret. Hon kommer att arbeta som utbildare och seniorkonsult. Vi är mycket glada att ha Lotta hos oss på Ledargruppen. Så här presenterar Lotta sig själv med några korta rader:

"Jag har min bakgrund i flygbranschen där jag under de senaste åren varit Krisberedskapschef med uppdrag inom kris, säkerhet och ledarskap. Min roll innefattade planering och utveckling av beredskapen, där utbildning, övning och samverkan var viktiga byggstenar. I teamet som bestod av ca 100 medarbetare hade jag i ett akut skede rollen som antingen insatschef eller som rådgivare till beslutsfattare och ledningsgrupp. Att jag nu får möjligheten att vara en del av Svenska Ledargruppen som har fokus på kris, säkerhet och arbetsmiljö känns oerhört motiverande och utvecklande." 

Öckerö och Stenungsund kommun 

Ledargruppen har utbildat Öckerö och Stenungsund kommun i WIS (Webbaserat Informationssystem). Utbildningen som var fyra timmar lång skedde på distans.

BillerudKorsnäs 

I veckan som varit har Svenska Ledargruppens instruktörer varit uppe i Skärblacka hos vår kund BillerudKorsnäs. På produktionsanläggningen i Skärblacka finns drygt 740 anställda. I denna typ av verksamhet förstår man att brandskydd är en viktig del. Kunden har avtal med Räddningstjänsten Östra Götaland om att deras dagtidspersonal på stationen också förutom sin beredskap ska arbeta insatsförberedande och förebyggande inne på bruket. Vi har utbildat denna dagtidspersonal i Systematiskt brandskyddsarbete, både teori och praktik inklusive service av handbrandsläckare i två dagar.

Ledargruppen Öst 

Från november förstärker Richard Fogelstrand Linköpingskontoret. Han kommer att arbeta som utbildare och konsult. Vi är mycket glada att ha honom hos oss på Ledargruppen. Så här presenterar Richard sig själv med några korta rader:
”Jag har jobbat med säkerhetsarbete sedan 1994 då jag gick min första kurs inom området, sedan dess har jag jobbat med det mesta inom säkerhetsbranschen. Bland annat med installation av inbrotts/brand larm för att sedan gå vidare som Väktare, Ordningsvakt och Personskydd, jag var ansvarig för Dalai Lamas Sverigebesök 2000.Den senaste tiden hag jag varit affärsområdeschef på Avarn Security samt som Account Manager.”

 

Världscupen Ulricehamn 

Även denna gång stöttar vi Världscupen i längdskidåkning i Ulricehamn som går av stapeln 6-7 februari 2021.Denna gång under lite annorlunda former då Covid-19 påverkar tävlingarna och begränsar publiken rejält. Detta innebär att folkfesten i Lassalyckan kommer att ta en mer digital form. Som Guldsponsorer ansvarar vi på Ledargruppen för Säkerhetsfunktionen för hela FIS Cross-country World Cup.

Här finns en länk till ett reportage från 2019 års tävling.

Länk till Världscupens hemsida där aktuell information finns.

Tuve Bygg 

Svenska Ledargruppen har genomfört en utrymningsövning för Tuve Byggs huvudkontor. Det är ett större kontor med fler olika områden. Utrymningsorganisationen här är välövad, här söker tre utrymningsombud av olika delar av verksamheten och rapporterar tillbaka till en utrymningsledare som på utsidan möter upp Räddningstjänst och den utrymmande personalen.

Metenova 

Metenova utbildar regelbundet sin personal i brandskydd, första hjälpen och hjärt- och lungräddning. I veckan som var genomförde Svenska Ledargruppen ett uppsamlingsheat för nyanställd personal i det växande företaget.

SISAB 

Svenska Ledargruppen har genomfört utbildning för SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB), denna gång var det Byggarbetsmiljösamordning (BAS-P/U Grund). Utbildningen som innehåller både teori och många praktiska moment genomfördes på distans.

Linköpings Plattsättning 

Linköpings Plattsättning väljer Ledargruppen och HELP24 för att utveckla sitt systematiska arbetsmiljöarbete.

Kursstart för Ledargruppens YH-utbildning 

I början av september startar två nya omgångar av vår yrkesutbildning Beredskaps- och säkerhetssamordnare. 90 elever får chansen att fördjupa sina kunskaper inom säkerhetsområdet. Utbildningen ligger under vår Risk Management Akademi och sker på distans 50% under två år.

Läs mer om utbildningen här.

Ledargruppen Linköping 

Från första september förstärker Oskar Hesselgren Linköpingskontoret. Han kommer att arbeta som utbildare och konsult. Vi är mycket glada att ha honom hos oss på Ledargruppen. Så här presenterar Oskar sig själv med några korta rader:

” Jag har tidigare arbetat som brandskyddstekniker i 5 år, min dåvarande uppgift var att brandsäkra brandceller och stålkonstruktioner och även genomför besiktningar av brandskydd hos kund.

2018 valde jag att studera vidare till säkerhets- och trygghetskoordinator för att få bredare kunskap inom säkerhet och trygghet. Att få möjligheten att arbeta inom kris, säkerhet och arbetsmiljö är något jag drömde och är därför otroligt glad att nu fått chansen hos Svenska Ledargruppen.

Det ska vara lätt att göra rätt när man arbetar med säkerhet och arbetsmiljö, det är något jag alltid strävar efter."

Ledargruppen Linköping 

I samband med den årliga höstkonferensen passade vi på med en officiell invigning av Ledargruppens nya kontor på Roxviksgatan i Linköping. Från 1 september är vi redo att köra utbildningar och möta kunder i våra nya fräscha lokaler. Välkomna på ett besök!

 

Ledargruppen 

Efter nästan ett och ett halvt års föräldraledighet är Emmie Johansson tillbaka på Göteborgskontoret. Emmie jobbar med administration av alla de slag och exempelvis kan du få hjälp med utbildningsbokningar och Help24-frågor!

Vi hälsar Emmie hjärtligt välkommen tillbaka. Du är efterlängtad!

Riskmanagement akademin (RMA) 

Ledargruppen har fått beviljat att dubblera höstens kurs av vår utbildning Beredskaps- och säkerhetssamordnare. Urvalet till "dubbleringskursen" kommer att göras från nuvarande ansökningsomgång, där vi fått in mångfaldigt fler ansökningar än antalet utbildningsplatser.

Det innebär att 90 elever i stället för 45 kommer att få möjlighet att fördjupa sin kunskaper inom säkerhet. Kursstart sker i vår Riskmanagement akademi under september.

Läs mer om utbildningen här.

Lunds Kommuns Fastighets AB 

LKF tar hjälp av Svenska Ledargruppen för utvärderingen av krisledningsarbetet avseende arbete med Covid-19.

Tyresö kommun 

Tyresö kommun tar hjälp av Svenska Ledargruppen för utvärderingen av krisledningsarbetet avseende arbete med Covid-19.

Ledargruppen RMA 

Vår Yrkeshögskoleutbildning Beredskaps- och säkerhetssamordnare med klassen BOS-19 går i dagarna på sommarlov. Klassen och alla lärare har på ett mycket bra sätt ställt om under den pågående Covid19-situationen och vi kan även lägga ett mycket lyckat studieresultat till handlingarna!


Vi önskar våra studenter en riktigt skön och välförtjänt sommar. Till hösten väntas en ny omgång studenter starta sin 2-åriga distansutbildning i vår Risk Management Akademi.

GöteborgsOperan 

Svenska ledagruppen har genomfört en workshop för GöteborgsOperan, syftet var att reflektera över åtgärder under Covid-19 situationen. Vidare genomfördes en utvärdering av organisationens arbete under den pågående pandemin. Hela ledningsgruppen deltog och diskussionerna genomfördes på ett mycket bra sätt

East Sweden Business School 

Eleverna på ESBS YH-utbildning till Byggledare fick sin sista lektionsdag inom arbetsmiljö genom distansutbildning. Ledargruppen utvecklar och finslipar på denna möjlighet för flera av våra utbildningar för att erbjuda trygga och säkra utbildningar för våra kunder.

Passalen 

Ledargruppen har utbildat personalen på Passalen i HLR samt i Brandkunskap med praktisk övning. Dagen avslutades med en utrymningsövning i Allmänna Bastun i Jubileumsparken.

Vi hälsar även Passalen välkommen till vår HELP24-abonnemang.

Svenska Ledargruppen 

Torbjörn Selin – Ledargruppens egen överlevnadsexpert har debuterat som författare med boken Prepping - Överlevnsadshandboken - Kunskap för kris och katastrof.  Boken är rykande färsk och kan ses som en ” överlevnadskurs I bokform” enligt Torbjörn, som är utbildad överlevnadsinstruktör och har samlat på sig en mångårig erfarenhet av överlevnad både civilt och militärt.

Till vardags arbetar Torbjörn som konsult hos oss på Ledargruppen, mestadels med krisberedskap för kommuner och statliga myndigheter men även inom Ledargruppens andra områden arbetsmiljö och säkerhet. Emellanåt är han tjänstledig och arrangerar populära överlevnadskurser i sitt eget företag All in Nature Sweden.

Torbjörn och hans medskribent, journalisten Anna-Maria Stawreberg har frekventerat media flitigt under den senaste tiden. Kika gärna på intervjun från TV4s nyhetssoffa från denna vecka och snappa upp några bra tips om prepping och överlevnad så här i Coronatider.

 

HSM i Linköping 

Smides- och plåtföretaget HSM i Linköping väljer Ledargruppen och HELP 24 för att utveckla sitt systematiska arbetsmiljöarbete.

Wilzén bygg 

Wilzéns bygg i Linköping hat tecknat avtal om Ledargruppens visselblåsarfunktion SlåLarm. Redan tidigare har Wilzén våra abonnemang HELP24 och Personalhandboken.

Avarn 

Ledargruppen har genomfört ett par olika brandutbildningar för personal hos Avarn för att öka deras kompetens kring det förebyggande brandskyddet. Bland annat har det utbildats i allmän brandkunskap men även Service och underhåll av handbrandsläckare.

Trafikverket 

Trafikverket tar hjälp av Svenska Ledargruppen för att påbörja utvärderingen av krisorganisationens arbete med Covid-19.

Bostads AB Poseidon - Distrikt öster 

Bostads AB Poseidon - Distrikt öster har anslutit sig till vårt koncept Utbildningsavdelningen som hjälper att se till att organisationen är utbildad för att leva upp till Arbetsmiljölagstiftningens miniminivå .

HSB Västra Östergötland 

Ledargruppen har fått förtroendet att utveckla företagets arbetssätt och dokumentation samt öva krisgruppen för att höja krishanteringsförmågan.

Checkat Linköping 

Ekonomi och redovisningsföretaget Checkat i Linköping har valt Ledargruppen som samarbetspartner för sitt arbetsmiljöarbete.

Linköpings smidesservice 

Linköpings smidesverkstad påbörjar nu att lägga över och förfina sitt systematiska arbetsmiljöarbete tillsammans med Ledargruppen i vår HELP24-webb.

Fältmontören Skåne AB 

Vi välkomnar Fältmontören Skåne som ny HELP24-kund. Fältmontörens servicebussar hjälper entreprenad och lantbruk med reparation och service av deras maskiner. Ledargruppen HELP24-abonnemang stöttar inom arbetsmiljö, säkerhet och krisberedskap.

Rimaster 

Ledargruppen hjälper Rimasterkoncernenens svenska del, med verksamheter i Rimforsa Horn och Söderhamn, att utbilda alla chefer och arbetsledare i stress- och krisreaktioner.

Kompetensutveckla dina medarbetare på distans 

Har du och ditt företag lite mindre att göra i dessa tider? Sitter många anställda hemma i karantän?
Passa på att vidareutbilda dina medarbetare på distans!

Vi har redan flera öppna distansutbildningar dit du kan anmäla dig och deltaga på Teams, exempelvis:

Vi kan även erbjuda företagsanpassade utbildningar skräddarsydda för din organisations behov. Låter det intressant? Kontakta oss på utbildning@ledargruppen.se för att anmäla dig eller ställa frågor!

Tjörns sparbank 

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) bjöd Tjörns Sparbank in sina företagskunder till ett webbinarium.  Jonas Lundberg, VD på Ledargruppen informerade, gav råd och svarade på frågor hur företag och organisationer kan hantera situationen genom riskbedömningar, handlingsplaner och stöd. Jonas har med 20 års erfarenhet från krisberedskap, planering och agerande vid olika typer av krishändelser och pandemihantering.

Universeum 

Vi välkomnar Universeum som ny HELP24-kund. Universeum är nordens största science-center där man kan Utforska några av Europas största akvarier, spännande experiment och en hel regnskog inomhus. Ledargruppen HELP24-abonnemang stöttar inom arbetsmiljö, säkerhet och krisberedskap.

Lunds Kommuns Fastighetsbolag 

Svenska Ledargruppen har genomfört en krisledningsövning med LKF, Lunds kommuns fastighetsbolag. Scenariot var en kraftig brand som startade i ett LSS-boende i en av bolagets fastigheter i centrala Lund. Krisledningsgruppen hanterade händelsen med en mycket god förmåga. 

Furetank Rederi AB 

Vi välkomnar Furetank Rederi AB till Krisjouren och Svenska Ledargruppen. Detta svenskägda rederi, med säte på Donsö i Göteborgs skärgård, erbjuder genom sina tankfartyg och sjöfarttjänster logistiklösningar till olje- och kemikalieindustrin. 

Trafikverket Investering distrikt Mitt 

Svenska Ledargruppen har genomfört en heldags krisledningsövning med motspel för Trafikverket Investering distrikt Mitt. En komplex övning som dessutom involverade skiftbyten och scenario med flera aspekter som måste hanteras samtidigt. För att en organisation ska klara av denna typ av komplex händelse över tid krävs stabsmetodikutbildning, specifik introduktion för respektive roll samt regelbundna mindre övningar för att befästa kunskaperna och skapa trygghet. Väl genomfört alla parter.

Aebi-Schmidt 

Vi välkomnar Aebi-Schmidt som ny HELP24-kund, företaget är en ledande producent av vinterutrustning för snöröjning, sopmaskiner och utrustning för underhåll av landningsbanor på flygplatser. Ledargruppen har fått förtroendet att stödja företagets svenska del med alla frågor inom arbetsmiljö, säkerhet och brandskydd genom vårt HELP4-abonnemang.

Micasa Fastigheter 

Micasa Fastigheter har valt Svenska Ledargruppens visselblåsarfunktion Slå Larm. Vi tackar för förtroendet!

Älvstranden Utveckling AB 

Svenska Ledargruppen AB kliver in som Säkerhetschefskonsult på Älvstranden Utveckling AB under 2020 då nuvarande Säkerhetschef prövar andra uppgifter inom Göteborgs Stad. Uppdraget omfattar bland annat; stöd till HR avseende personsäkerhet, stöd i informationssäkerhetsfrågor, stöd i frågor rörande fastighetsägaransvar, stöd till kontorsansvarig i säkerhetsfrågor, stöd till stabschef för krisledning, agera som central brandskyddssamordnare m.m.

Tyresö kommun 

Tyresö Kommun har valt att förlänga avtalet med Svenska Ledargruppen inom krisledning.
Vi kommer att hjälpa till med planering, genomförande och utvärdering av övningar inom kommunens krisledningsorganisation, både den centrala krisledningsorganisationen samt lokala enheter inom resp. verksamhetsområde tex förskolor, skolor, äldreboende m.m.