Vi söker 1-2 konsulter till region Väst 

Till Göteborg söker vi konsulter som vill utvecklas som utbildare och konsult inom områdena arbetsmiljö och säkerhet.

Vi ser idag ett behov av förstärkning inom i huvudsak två kompetens- och erfarenhetsinriktningar:

 • Arbetsmiljö och säkerhet med fokus på bygg, anläggning, fastighetsägaransvar och byggarbetsmiljösamordning (BAS P/U).
 • Arbetsmiljö med fokus på krisstöd och sjukvård.

Kort om oss
Svenska Ledargruppen som grundades 2005 stödjer organisationer till ett fungerande arbetsmiljö-, säkerhets- och krisberedskapsarbete. Vi levererar operativt och psykosocialt stöd dygnet runt vid akuta situationer och dess efterförlopp via vår in-house krisledningscentral. 

Via våra abonnemang Krisjouren och HELP24 säkerställer vi att våra kunder:

 • Uppfyller lagstiftningen avseende Lagen om skydd mot olyckor, Arbetsmiljölagen samt föreskrifterna AFS 2001:1 Systematiskt arbetsmiljöarbete och AFS 1999:7 Första hjälpen och krisstöd. 
 • Har tillgång till professionellt krisstöd i akuta krissituationer dygnet runt samt har möjlighet till hjälp med adekvata insatser i efterförloppet av en traumatisk händelse.
 • Uppfyller lagkrav om dokumentation av ovanstående via eget utvecklat webbstöd.

Vi har idag drygt 350 anslutna organisationer och mer än 35 000 användare. Våra kunder finns både inom offentlig och privat sektor. Svenska Ledargruppen har idag 18 medarbetare fördelade på Malmö (Syd), Göteborg och Linköping (Öst). 

Mer information om oss och våra olika tjänster återfinns under våra webbsidor www.ledargruppen.se, www.utbildning.ledargruppen.se, www.baskontroll.se, www.slalarm.se,

Arbetsuppgifterna som konsult omfattar:
Konsulttjänster med att inventera, utveckla och förenkla våra kunders arbetsmiljö-, säkerhets- och krisberedskapsarbete. En stor del av tjänsten omfattar att leda utbildningar och övningar inom dessa områden. I arbetet ingår beredskaps- och jourtjänst för Krisjouren/HELP24.

Samarbete inom vår organisation är centralt för oss, därför ingår stöd till kollegorna i de andra regionerna som en naturlig del i arbetet. Vi har ett stort nätverk med underkonsulter och partners som vi samarbetar med.

Krav:
Du ska ha erfarenhet av:

 • Arbetsmiljö och säkerhet med fokus på bygg, anläggning, fastighetsägaransvar och byggarbetsmiljösamordning (BAS P/U).
  och/eller
  Arbetsmiljö med fokus på krisstöd och sjukvård.
 • Arbete som ledare och projektledare.
 • Utbildnings- och övningsverksamhet.

Samt:

 • Lämplig eftergymnasial utbildning.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Mycket god förståelse inom IT och de vanligast förekommande Microsoftprogrammen.
 • B-körkort.

Erfarenhet av krishantering, psykosocialt stöd, HMS/KMA-system är meriterande.

Som person är du är social, engagerande och har stort kundfokus. Du är bra på att se helheter samt kan förenkla och beskriva komplexa frågeställningar. Du är prestigelös, lösningsorienterad, flexibel och vill ingå i en dynamisk och platt konsultorganisation där du kavlar gärna upp ärmarna och hugger in där et behövs.

Om tjänsten
Utgångspunkt är region Väst och mycket av arbetet sker ute hos kund eller i våra utbildningslokaler i Focushuset, Göteborg. Ibland sker även leverans utanför regionen, därför är resor i tjänsten förekommande. Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar provanställning. Start snarast enligt överenskommelse. 

Ansökan med CV och personligt brev med löneanspråk skickas till VD Jonas Lundberg 031-760 87 91
jonas.lundberg@ledargruppen.se